“Elemental Fusion… BOBOIBOY SUPRA!!!”

— BoBoiBoy, BOBOIBOY THE MOVIE 2, (2019).

Cyberjaya, 25 September 2020  ⁠—  BOBOIBOY GALAXY CARD telah menjadi fenomena yang kian menular di seluruh negara dengan lebih 20 juta kad dihasilkan setakat ini. Kini, MONSTA mengumumkan barisan produk terbaharu bagi permainan kad kegemaran ramai yang akan memasuki pasaran mulai 28 September 2020. Koleksi baharu ini menampilkan Pek Impak dan Starter Deck, serta aksesori baharu iaitu Deck Box, dan Arena Mat.

BOBOIBOY GALAXY CARDS – Pek Impak Cards
  • PEK IMPAK – Para peminat BOBOIBOY GALAXY CARD pasti tidak akan melepaskan peluang untuk memiliki 54 kad eksklusif terbaharu dengan pelbagai efek luar biasa, untuk melengkapkan koleksi mereka. Pek itu menampilkan watak-watak ikonik dari siri BoBoiBoy Galaxy seperti Tok Kasa, Maskmana, Man Ramen serta watak-watak baharu seperti Qually, Jaguh Lang dan Professor Utan dengan gaya lukisan komik 2D yang memukau.
BOBOIBOY GALAXY CARD – Pek Impak

Setiap paket juga mengandungi kad baharu iaitu ‘Kad Osom’ yang boleh digunakan sebagai pengganti fasa ‘osom’ di awal setiap pusingan, sekaligus membawa sedikit kelainan kepada corak permainan BOBOIBOY GALAXY CARD.

  • STARTER DECK – Bagi pemain baharu yang ingin menceburi permainan BOBOIBOY GALAXY CARD, Monsta turut melancarkan Starter Deck yang mengandungi 3 kad istimewa, 20 kad normal dan sekeping Arena Mat eksklusif. Dengan Starter Deck ini, para pemain baharu dibekalkan dengan set yang lengkap bagi memudahkan mereka untuk mula bermain bersama rakan-rakan dan memenangi perlawanan BOBOIBOY GALAXY CARD mereka yang pertama.
BOBOIBOY GALAXY CARD – Starter Deck
  • ARENA MAT & DECK BOX – Selain Pek Impak dan Starter Deck, Monsta turut melancarkan dua aksesori baharu. Para pemain boleh menyusun atur kad-kad mereka di dalam Deck Box BOBOIBOY GALAXY CARD dan bertarung dengan penuh bergaya di atas Arena Mat terbaharu, yang dihasilkan dari bahan anti-gelincir berkualiti tinggi. Kumpulkan kesemuanya dan rasai pengalaman hebat bermain BOBOIBOY GALAXY CARD bersama keluarga dan rakan-rakan.  
BOBOIBOY GALAXY CARD – Arena Mat
  • BAKAL KE PASARANMonsta berharap agar para peminat dan pengumpul kad permainan akan teruja dengan koleksi terbaharu ini, di samping menarik minat ramai lagi pemain ke dunia BOBOIBOY GALAXY CARD. Pek Impak, Starter Deck dan aksesori lain boleh didapatkan di cawangan kedai runcit, kedai buku, kedai atas talian dan Monsta Store mulai 28 September 2020.
  • PAUTAN TAMBAHAN – Untuk mempelajari tentang permainan BOBOIBOY GALAXY CARD dengan lebih lanjut, tonton 4 pautan tambahan dibawah!
  1. BoBoiBoy Galaxy Card – Pertarungan Hebat! di YouTube Monsta

2. BoBoiBoy Galaxy Card Pek VERSUS! #LetsVersus di YouTube Monsta

3. Galaxy Card Championship School Tour – Sekolah Kebangsaan Kota Kemuning di YouTube Galaxy Card

4. GOLD BOBOIBOY GALAXY CARD SUPER RARE di YouTube SM Kolektor

BOBOIBOY GALAXY CARD – Set Pek Impak (SEPT 2020)

#SoalanCepumas

Sekiranya anda telah menikmati artikel ini, layari artikel-artikel kami yang lain berkaitan dengan topik BOBOIBOY di:

Apakah harapan anda untuk Pek Impak untuk permainan BOBOIBOY GALAXY CARD yang bakal menambahkan 54 kad eksklusif terbaharu dengan pelbagai efek luar biasa?

Bincangkan.

Nik Nadzru Iskandar

Sebagai seorang peminat tegar komik sejak berumur 11 tahun lagi, isu komik pertama yang mula-mula membakar semangat Nik adalah - The Uncanny X-Men isu #275 (April 1991) - dengan...