“He’s no good to me dead!”

— Boba Fett, THE EMPIRE STRIKES BACK, (1980).

Kolektif seni Fusion Wayang Kulit daripada Malaysia mentiriskan rekaan wayang kulit terbaru mereka untuk menyambut STAR WARS DAY (#MayThe4thBeWithYou) serta Ulangtahun ke-40 filem STAR WARS: EPISODE V – THE EMPIRE STRIKES BACK bulan ini (21 Mei 2020) – dengan menonjolkan watak paling ikonik daripada sekuel STAR WARS yang disukai ramai, BOBA FETT versi Wayang Kulit!

  • Imej Acah #1
  • Imej Acah #2
  • Imej Acah #3
  • Untuk pembaca yang tidak arif, kolektif seni Fusion Wayang Kulit yang diasaskan oleh Tintoy Chuo dengan rakannya Take Huat ditubuhkan untuk menghidupkan kembali penghargaan generasi baru terhadap seni tradisional wayang kulit melalui penggabungan dengan ikonografi Pop Culture zaman moden!

#SoalanCepumas

Sekiranya anda telah menikmati artikel ini, layari artikel-artikel kami yang lain berkaitan dengan francais filem STAR WARS di:

Apakah pendapat anda tentang rekaan wayang kulit BOBA FETT oleh Fusion Wayang Kulit sempena STAR WARS DAY 2020 dan Ulangtahun Ke-40 STAR WARS: EPISODE V – THE EMPIRE STRIKES BACK?

Bincangkan.

Nik Nadzru Iskandar

Sebagai seorang peminat tegar komik sejak berumur 11 tahun lagi, isu komik pertama yang mula-mula membakar semangat Nik adalah - The Uncanny X-Men isu #275 (April 1991) - dengan...