Q: Apakah kelemahan sebenar Thor, God of Thunder didalam trilogi MCUnya?

A: Elektrik.

Dewa Halilintar ini sebenarnya lemah dengan kejutan elektrik sehinggalah pada penghujung triloginya didalam THOR: RAGNAROK ketika babak menumpaskan Hela – apabila Thor berjaya menjanakan dan menguasai kuasa elektrik diseluruh badannya tanpa memerlukan Mjolnir.

#FaktaMCU – Kompilasi Kelemahan Sebenar THOR!

#BuzzPOP! // #FaktaMCU – Kompilasi Kelemahan Sebenar THOR, GOD OF THUNDER!Q: Apakah kelemahan sebenar Thor, God of Thunder didalam trilogi MCUnya?A: Elektrik. Dewa Halilintar ini sebenarnya lemah dengan kejutan elektrik sehinggalah pada penghujung triloginya didalam THOR: RAGNAROK ketika babak menumpaskan Hela – apabila Thor berjaya menjanakan dan menguasai kuasa elektrik diseluruh badannya tanpa memerlukan Mjolnir.Rupa-rupanya inilah arka cerita sebenar untuk Thor, si Dewa Halilintar didalam trilogi filemnya. Kuasa menjanakan elektrik sudah terpendam selama ini didalam dirinya dan Thor hanya perlu mengatasi blok mental di benak pemikirannya untuk memenuhi takdirnya sebagai Raja Dewa Asgard yang baru. #SoalanCepumas – Kini dengan kuasa terpendam serta senjata barunya, Stormbreaker apakah harapan anda untuk watak Thor bagi filem AVENGERS: ENDGAME nanti?Bincangkan.#Thor #GodOfThunder #MCU #Trilogy #CharacterStoryArc #BuzzPopTV(Sumber: @MarvelFacts)

Posted by BuzzPOP on Sunday, December 16, 2018

Rupa-rupanya inilah arka cerita sebenar untuk Thor, si Dewa Halilintar didalam trilogi filemnya.

Kuasa menjanakan elektrik sudah terpendam selama ini didalam dirinya dan Thor hanya perlu mengatasi blok mental di benak pemikirannya untuk memenuhi takdirnya sebagai Raja Dewa Asgard yang baru.

#SoalanCepumas – Kini dengan kuasa terpendam serta senjata barunya, Stormbreaker apakah harapan anda untuk watak Thor bagi filem AVENGERS: ENDGAME nanti?

Bincangkan.

#Thor #GodOfThunder #MCU #Trilogy #CharacterStoryArc #BuzzPopTV

(Sumber: @MarvelFacts)

0 Shares:
You May Also Like