“But it turns out, I wasn’t the only dame in Gotham looking for emancipation!”

— Harley Quinn, BIRDS OF PREY, (2020).

Selepas kekecewaan filem SUICIDE SQUAD di pasaran box office sedunia pada tahun 2016, pelakon Margot Robbie kembali sebagai watak Harley Quinn dengan filem BIRDS OF PREY yang menonjolkan kancah jenayah Gotham City daripada pandangan seorang ‘sidekick’.

  • Pengarah indie Cathy Yan yang mula mendapat perhatian di Festival Filem Sundance 2018 dengan filem pertamanya DEAD PIGS, menerajui adaptasi filem DCEU ini dengan bantuan koreografi aksi oleh pengarah aksi tersohor Chad Stahelski (trilogi JOHN WICK).
  • Berdasarkan skrip oleh penulis Christina Hodson (BUMBLEBEE, THE FLASH, BATGIRL), Harley Quinn berkerjasama dengan Huntress, Renee Montoya dan Black Canary untuk menyelamatkan Cassandra Cain daripada anasir jahat Victor Zsasz dan Black Mask!
  • Filem BIRDS OF PREY ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia sejak 6 Februari 2020.

Poster-Poster Filem BIRDS OF PREY

Poster Utama Dan Sinopsis Rasmi BIRDS OF PREY

“Following Batman’s disappearance, Gotham City is left unprotected. It is now up to Harley Quinn, who has split up with the Joker, to protect Cassandra Cain when the young girl gets into trouble after finding a diamond that belongs to crime lord Black Mask. Black Canary, Huntress and Renee Montoya team up with Harley to help protect Cassandra.”

Sinopsis Filem BIRDS OF PREY

Filem BIRDS OF PREY ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia sejak 6 Februari 2020.

#SoalanCepumas

Siapakah pelakon yang and paling minati daripada barisan pelakon berbakat yang membintangi filem BIRDS OF PREY oleh sutradara indie, Cathy Yan?

Bincangkan.

Nik Nadzru Iskandar

Sebagai seorang peminat tegar komik sejak berumur 11 tahun lagi, isu komik pertama yang mula-mula membakar semangat Nik adalah - The Uncanny X-Men isu #275 (April 1991) - dengan...