“He was a sociopath. He said that I could never leave him. He controlled how I looked, and what I wore. Then there was controlling when I left the house, and eventually what I thought.”

— Cecilia Kass, THE INVISIBLE MAN, (2020).

Memang tidak dapat dinafikan lagi bahawa filem THE INVISIBLE MAN sememangnya satu-satunya daripada filem paling thriller di pawagam tahun ini!

Namun, bagaimanakah penulis-pengarah Leigh Whannell (francais SAW, francais INSIDIOUS) memberikan nafas baru kepada sastera Sci Fi klasik yang berumur 123 tahun ini, menjadi sebuah mimpi ngeri zaman moden?

Pelajari tentang visi unik Whannell dalam mengadaptasi karya asal novelis H.G. Wells ke layar perak untuk generasi masa kini – di dalam klip di bawah yang menyelidik disebalik tabir THE INVISIBLE MAN.

Filem THE INVISIBLE MAN ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia mulai 5 Mac 2020 dan kini ditawarkan melalui Video-On-Demand di Amerika Syarikat.

Terima kasih kepada pihak UIP Malaysia di atas ehsan mereka untuk mengkongsikan klip ini bersama warga BuzzPopTV sekalian!

#TheInvisibleManMY #ExclusiveClip #UIPMalaysia #LeighWhannellsVision #BuzzPopTV

Nik Nadzru Iskandar

Sebagai seorang peminat tegar komik sejak berumur 11 tahun lagi, isu komik pertama yang mula-mula membakar semangat Nik adalah - The Uncanny X-Men isu #275 (April 1991) - dengan...