“I’ve seen a lot of free comics going around for those isolating, needing an escape, or otherwise. I don’t have much that are mine to give, but here are all four of my Batman strips so far.”

— Jacob Edgar, BATMAN ADVENTURES, (2020).

Pelukis komik Amerika Syarikat, Jacob Edgar (ARMY OF DARKNESS, RED SONJA) cuba membanteras elemen kebosanan ketika musim lockdown kerana wabak pandemik Covid-19 (Coronavirus), dengan mengkongsikan karya BATMAN ADVENTURES comic strips-nya di laman Twitter untuk peminat tegar Batman sedunia:

  • Bakat pelukis Jacob Edgar memang terserlah dengan komik-komik pendek ini, yang menawarkan pandangan klasik kepada watak BATMAN daripada tafsirannya di halaman DC Comics kini.
  • BATMAN ADVENTURES 1: “BARBARA”
Batman Adventures 1 by Jacob Edgar.
Sumber: @jcbedgar
  • BATMAN ADVENTURES 2: “VIKKI VALE”
Batman Adventures 2 by Jacob Edgar.
Sumber: @jcbedgar
  • BATMAN ADVENTURES 3: “DON’T TELL LOIS”
Batman Adventures 3 by Jacob Edgar.
Sumber: @jcbedgar
  • BATMAN ADVENTURES 4: “DRIVER’S ED”
Batman Adventures 4 by Jacob Edgar.
Sumber: @jcbedgar

#Komen5KupangKu – Aku teruja dengan komik BATMAN ADVENTURES nukilan Jacob Edgar kerana ia mengingatkan aku kepada Sunday Comic Strips yang biasanya diterbitkan di surat khabar setiap hari Ahad pada zaman ’80-an dan ’90-an.

Cara Edgar menulis komik pendek ini dengan punchline yang padu di dalam beberapa panel sahaja, membangkitkan kembali ‘vibe’ siri animasi BATMAN: THE ANIMATED SERIES daripada era 1990-an yang lebih ‘simple’ dan ‘innocent’ daripada komik Batman versi grim & gritty zaman sekarang!

#SoalanCepumas

Sekiranya anda telah menikmati artikel ini, layari artikel-artikel kami yang lain berkaitan dengan topik filem BATMAN, syarikat DC COMICS, serta studio WARNER BROS di:

Apakah pendapat anda tentang BATMAN ADVENTURES comic strips nukilan pelukis Jacob Edgar?

Bincangkan.

1 Shares:
You May Also Like