“The Independent Spirit Awards are The Best Personality Awards of Hollywood!”

— Adam Sandler, SPIRIT AWARDS, (2020).

Ketika memenangi anugerah Independent Spirit Awards 2020 untuk kategori Best Male Lead di Hollywood hujung minggu lepas – bagi lakonannya di dalam filem UNCUT GEMS arahan Safdie Brothers – Sandler melawak secara sarkastik tentang pengalaman tidak dicalonkan untuk anugerah OSCARS 2020:

  • Pelakon Adam Sandler amat bersahaja sekali apabila dia menerima anugerah Best Male Lead di anugerah Independent Spirit Awards 2020 hujung minggu lepas.
  • Ketika memberi ucapan, Sandler memilih untuk menggunakan ‘suara komediknya’ yang mula-mula menaikkan namanya sebagai bakat komedi pada awal era ’90-an.
  • Sandler juga menteorikan bahawa anugerah Oscars di Hollywood bagaikan memenangi anugerah ‘Best Looking’ ketika zaman sekolah menengah di Amerika Syarikat.
  • Manakala anugerah-anugerah ‘kecil’ seperti Independent Spirit Awards adalah bagaikan memenangi anugerah ‘Best Personality’ di sekolah menengah.
  • “Their handsome good looks will fade in time, but our (independent) personalities will shine on forever!”

Sekiranya anda telah menikmati artikel ini, layari artikel-artikel kami yang lain berkaitan dengan topik Musim Anugerah, anugerah Golden Globes dan anugerah Academy Awards di:

#SoalanCepumas

Apakah pendapat anda tentang filem-filem kecil seperti THE FAREWELL, HUSTLERS dan UNCUT GEMS tidak dicalonkan di anugerah berprestij seperti OSCARS 2020?

Bincangkan.

Nik Nadzru Iskandar

Sebagai seorang peminat tegar komik sejak berumur 11 tahun lagi, isu komik pertama yang mula-mula membakar semangat Nik adalah - The Uncanny X-Men isu #275 (April 1991) - dengan...