“Listen to them, the children of the night. What music they make!”

— Bram Stoker, DRACULA, (1897).

Bintang siri televisyen (TV) DRACULA oleh BBC dan Netflix, pelakon Claes Bang serta pencipta adaptasi terbaru ini – Mark Gatiss, Steven Moffat dan Sue Vertue diwawancara ketika MCM Comic Con 2019 untuk berkongsi proses mereka membawa legenda ini ke kaca TV:

Tenaga kreatif disebalik tabir siri TV DRACULA menceritakan tentang cabaran mengadaptasikan novel legenda nukilan penulis Bram Stoker daripada tahun 1897 ke kaca TV zaman moden; serta efek mekap, prostetik dan kostum yang digunakan untuk mengubah Claes Bang menjadi Count Dracula. Untuk pembaca yang tidak arif, tiga tenaga kreatif untuk siri TV ini – Gatiss, Moffat dan Vertue – juga terlibat disebalik kejayaan siri TV BBC’s SHERLOCK.

Poster dan Sinopsis BBC’s DRACULA (2020)

Poster BBC's DRACULA (2020).

“In 1897 Transylvania, the blood-drinking Count draws his plans against Victorian London.”

Sinopsis BBC’s DRACULA (2020)

Sekiranya anda telah menikmati artikel ini, layari artikel-artikel kami yang lain berkaitan dengan topik DRACULA dan saluran BBC di:

#SoalanCepumas

Siri TV 3-episod DRACULA telah disiarkan melalui pelantar Netflix sejak 4 Januari 2010. Apakah pendapat anda tentang adaptasi Bram Stoker’s DRACULA (1897) oleh Vertue, Moffat dan Gatiss (BBC’s SHERLOCK HOLMES)?

Bincangkan.

10 Shares:
You May Also Like